ESPACE III

Renault Espace 3

Espace III (1997–2003)

A treia generatie de Renault ESPACE a fost lansata in anul 1997 iar in anul urmator a fost prezentat modelul Renault Grand Espace. Cu o plansa de bord futuristica, ce includea vitezometrul digital si displayul radio/CD-ului, cu un sasiu combinat intre otel galvanizat la cald si fibra de sticla, a treia generatie de Espace utiliza aceleasi cutii de viteze disponibile pe modelele Laguna din acea perioada.

Produs in continuare de MATRA, si a treia generatie se prezenta la vanzare sub brandul Renault.

Un numar important de masini al acestei generatii, au fost pregatite din fabrica sa functioneze pe GPL, fiind in acelasi timp convertite in TAXI-uri pentru Aeroportul International Kuala Lumpur si pentru nodul feroviar central din Kuala Lumpur. Ele au fost vandute sub brandul ENVIRO 2000s.

Aceasta a treia generatie de ESPACE a fost si ultima generatie construita de MATRA, desi dupa incetarea productiei acestui model pentru Renault, MATRA impreuna cu MG Rover au discutat o posibila colaborare in vederea continuarii productiei acestui model devenit foarte apreciat, insa acest lucru a esuat.

ESPACE 3 – a beneficiat de urmatoarea gama de motoare:

– benzina:    2.0 L; 4 cilindrii in linie – 8 valve

2.0 L; 4 cilindri in linie – 16 valve

3.0 L; 6 cilindri in V dezvoltat in colaborare de PRV (Peugeot-Renault-Volvo)

3.0 L; 6 cilindri in V si 24 de valve dezvoltat de grupul francez PSA

– diesel:       1.9 dTi; 4 cilindrii in linie – 12 valve

2.2 dTi; 4 cilindrii in linie – 12 valve

2.1 dCi; 4 cilindrii in linie – 16 valve